torsdag 28 oktober 2010

Pä666r

--
Pär var i stockholm för att få lite mer bläck injicerat. Han hade en gammal tatuering som föreställer någon slags svävande djävul, så vi fyllde på med en ängel och en mystisk kyrka.. Observera den lilla döskallen som smyger i kyrktornet :)
Pär är en stadig kund som jag kört flera motiv på, och bättre ska det bli, han satte igång min kreativitet till max när han började spåna på en färg chestpiece i neo-traditionell stil.. Har redan skissat upp det mesta och ser fram emot att få börja köra den utav bara fan.. riktigt fet kommer den bli.





tisdag 19 oktober 2010

Mixed Media

--
Mixed Media, alltså när man blandar olika medier i en målning, i dessa har jag blandat akvarell, tusch, photoshop och färgpennor.
Det som är photoshoppat är texten på de två nedre målningarna, resten är gjort på traditionellt vis.







lördag 16 oktober 2010

Zombie Mayhem 1.2

--
En till individ på Zombie Mayhem tavlan .. Kan nog justera o fixa till i all evighet, men jag har bestämt mej för att inte göra det på denna tavlan, de får se så här hårda o råa ut.
Har lite nya prylar på gång på jobbet.. Ett nytt nedium som jag aldrig använt förut.. En är klar men jag har ingen scanner på jobbet så ska ta med den hem o scanna nångång framöver.. väldigt nöjd med resultatet iallafall :)

Btw, kameran sabbade den här bilden totalt.. ser bättre ut IRL..


måndag 11 oktober 2010

Hands

--
Första tatueringen jag gjort på en hand.. Var lite speciellt för huden var lite knepig, särskillt nedåt knogarna. Skallen är min, resten är gamla prylar som inte är mina.


onsdag 6 oktober 2010

Voodoo Zombie

--
Körde outlines på en 24 cm hög Voodoo/zombie brud, linjerna är inte riktigt klara i håret och det ska bli några feta powerlines vid nästa sittning. Ska även bli en massa färger och det finns en massa utrymme för konstnärligheten att verka. Riktigt kul projekt.


måndag 4 oktober 2010

Zombie Mayhem

--
Ska bli ett kollage av zombies, detta är första individen.

Tänkte tipsa om ytterligare en grej vid akrylmålning, vet inte om det är någon som bryr sig eller ens läser det, men tipsar om det skulle vara så att någon gör det.
Som jag sa förut så torkar ju akryl väldigt fort i vanlig rumsvärme. Vill man förlänga torktiden så man kan arbeta under längre perioder med färgen på paletten så har jag ett litet tips som inte kräver några extra medium förutom vatten.
Skaffa ett lock eller någon bricka som du vill använda som palett, helst med lite kanter runtom. Lägg hushållspapper i botten och vät detta med vatten. Lägg därefter vanligt bakplåtspapper ovanpå den fuktade pappen and it's done. Fukten i pappen gör att färgen inte stelnar lika fort och det blir mycket lättare o hålla rent paletten eftersom det bara är o kasta bakplåtspappret när det är för mycket färg på.
OBS. Det funkar fortfarande att slänga in hela skiten i frysen men det tar lite längre tid för det att tina.


söndag 3 oktober 2010

Colors of Death

--
Akryl på duk, aningen större än de andra 29 x 24 cm. Trodde aldrig jag skulle färdigställa den när jag tröttnade på att måla rosor efer de två första. Men gav mej fan på det och efter otaliga besök i frysen (se förra inlägget) utav paletten så blev den klar.

lördag 2 oktober 2010

Classic


Hade en fin ram som låg o skräpade så gjorde den här akvarellen för att pryda den.

Annars så är det endel tatueringar på gång och även en tavla i akryl.. soon.. very soon

Inte för att jag är den som kan lära ut tekniker o tillvägagångsätt när man målar, men jag kan ju ge endel tips som funkar bra för mej.
Jag kan tycka att det är väldigt omständigt o jobbigt att komma igång med o måla, det är jobbigt o plocka fram färger, det är omständigt o försöka blanda till rätt nyanser som man använde senast osv.. Särskillt med akryl eftersom de stelnar så fort så de blir förstörda på några minuter i rumsvärme. Så har kommit på ett smidigt sätt som funkar kanon för mej. Jag blandar alla mina färger på ett plastlock som jag använder som palett, när jag sen tröttnar på att måla så slänger jag in den i frysen. När man blir sugen på o måla igen så är det bara o plocka ut den o vänta några minuter så är färgerna tinade igen och har inte torkat det minsta.. skitsmidigt

tjo